home  |  bedrijfsprofiel  |  projecten  |  historie  |  contact

 
 
 
 
 
Twee woningen Woudseweg 162-164 Schipluiden
 
Programma:

2 vrijstaande bedrijfswoningen, gelegen nabij boomgaard en op een boerderijcomplex

Opdrachtgever:

woning A: de heer L.A.M. Ammerlaan
woning B: de heer A.J.M. Ammerlaan

Architect: duoS architecten te Delft
Constructeur: constructie-adviesbureau Duivestijn te Naaldwijk
Aannemer: bouwbedrijf G.A.M. van Leeuwen bv te Den Hoorn ZH
Oplevering: voorjaar 2006


Ligging in de omgeving
De beide bedrijfswoningen zijn gelegen in de zuidoosthoek van het melkveebedrijf en bepalen het eerste beeld op het gehele perceel vanaf de toegangsweg.
Bedrijfswoning A is het meest verbonden met de aanliggende schuren/stallen en is qua toegang geörienteerd op het bedrijfserf. Aan de achterzijde van deze woning grenst een grote grastuin tot de oprijlaan van bedrijfswoning B.
In het verlengde van deze oprijlaan met aansluitend een brugovergang over een brede sloot is de toegang gelegen van woning B, geheel omgeven door aanliggende tuinen en terrassen. Beide woningen hebben een fraai uitzicht op de nabijgelegen boomgaard.

Ontwerp van de woningen
De beide, haaks t.o.v. elkaar geplaatste woningen zijn gelijksoortig in hun vormgevingsconcept: een bakstenen onderbouw met grote, alomdekkende kap welke door lager- en hogergelegen goten een afwisselend beeld oplevert.
De ingang is geaccentueerd d.m.v. een gemetselde tuitgevel welke in de aangelegen kap is ingestoken; dit levert een bijzondere ruimtelijkheid op in het interieur o.a. door de aanwezigheid van een ruime vide achter dit gevelvlak. Verder kenmerk is de plaatsing van langgerekte kapellen in het voor- en achterdakvlak met bijzondere detaillering van de wangen en tussenpenanten.
De plattegronden vertalen nadrukkelijk de specifieke gebruikswensen van de beide opdrachtgevers; beide woningen bevatten 4 slaapkamers op de verdieping en een langgerekte zolderlaag in de kap. Aan de detaillering van gevelmetselwerk, gootbakken en dakkapellen is zodanige aandacht gegeven dat een sterke binding met de landschappelijke omgeving is ontstaan.

 

                

           

        

   

 

 


bouw en ontwerp:
Onszelf Webdesign

DuoS architecten bna, Duosarch architecten in Delft
Jan en Theo Snijders, architecten